Skidresa till Ischgl/Galtür 7-15 Februari 2020

Skidåkning i världsklass i ett av Österrikes bästa skidsystem. Buss från Falköping.

Halvvägs in i den vackra Paznaundalen ligger den numera fashionabla skidorten Ischgl med ett fantastiskt skidsystem som räknas till ett av Österrikes absolut bästa! Vi bor i den lilla alpbyn Galtür, ca 9 km längre upp i dalen från Ischgl, här känns bergen nära och alpkänslan infinner sig lätt. Vår inkvartering i år är historiska Hotel Alpenrose – äldsta och viktigaste byggnaden i byn bortsett från kyrkan. Idag ett modernt hotell med alla önskvärda faciliteter men med sin historiska anda och charm bibehållen. Utanför dörren stannar skidbussen som tar ca 10 min ner till kabinbanan i Ischgl. Skidbussarna går tätt morgon till kväll. Så för den som vill uppleva en ”After Ski” i Ischgl efter avslutad skiddag inga problem! Vi åker hit V7 men skidor åker man här ända fram i maj månad, så snösäkerheten här i sydvästra hörnet av Österrike på gränsen mot Schweiz är mycket god.

Utresa/Hemresa
Vi lämnar Falköping fredag förmiddag – tid och plats står på ditt resebevis. Semesterkänslan infinner sig redan på bussen söderut genom Sverige. Vi gör ett stopp i södra Sverige innan vi tar färjan över Öresund på vår väg mot färjeläget i Rödby. Överfarten till Puttgarden tar ca 45 min och det finns möjlighet att äta ombord. Väl över i Tyskland kör vi ett par timmar innan vi gör ett kvällsstopp. Därefter påbörjar vi nattkörningen och om allt går som planerat skymtar vi alperna tidigt lördag morgon. Efter frukoststopp når vi vårt hotell i byn Galtür under förmiddagen. Ibland är en del rum klara när vi anländer om inte så ordnas det plats på hotellet för bagaget. Välj om du vill byta om o ge dig ut i backarna direkt eller ta en promenad o lära känna byn innan det är dags at samlas till middagen. Samma väg tillbaka med beräknad hemkomst lördag eftermiddag.

Galtür
Byn ligger på 1584 m.ö.h. i den övre delen av Paznaundalen, ca 9 km från Ischgl, nära Schweiziska gränsen. Detta är en gammal alpby med ca 800 invånare som hör till Landet Tyrolen i Österrike. De första bosättningarna skedde redan för ca 1000 år sedan men välståndet kom först i samband med anläggandet av vägen med broar in i dalen under 1800-talets andra hälft. Tack vare ny infrastruktur upptäcktes denna då fattiga by liksom de fantastiska bergen av de första turisterna vilka därefter fortsatt komma hit och njuta av vandringar och skidåkning i den friska alpluften. I byn finns all service med banker, mataffär, café, restauranger och en pub. Sportaffärerna Intersport och Sport Walter erbjuder skiduthyrning.

Boende
Clubdorf Hotel Alpenrose, se www.alpenrose-galtuer.at är
inhyst i en historisk byggnad som omnämns första gången i ett dokument från år 1427. Hotellet ligger cirka 200 meter från Galtürs centrum. Mittemot ligger en livsmedelsaffär. På kvällarna äter vi gemensam 4-rätters middag tillagad på regionala råvaror. Är du sugen direkt efter skidåkningen serveras ”skidsoppa” och husets bakverk mellan 16-18 varje dag. Stor frukostbuffé serveras varje morgon och för den morgontrötte finns möjlighet att få frukost serverad fram till kl.12. Hotellet erbjuder en nyrenoverad spaavdelning med ångbad, solarium, bubbelpool, relaxrum och ett massagerum samt flera bastur. Rummen har ljusa trämöbler, parkettgolv, kabel-TV och egna badrum med hårtork. De flesta av rummen har en balkong med panoramautsikt över bergen (kan dock inte garanteras) Hållplatsen för skidbussen är precis utanför och du når den direkt via det uppvärmda skidförrådet.
Inför säsongen 2019/2020 renoveras och inreds den äldsta delen i byggnaden för att erbjuda hotellets och Galtürs gäster ”After Ski”

Skidåkning
Silvretta Arena heter skidsystemet som inkluderar skidområdena Paznaun, Ischgl och Samnaun. Störst är Ischgl/Samnauns system med knappa 24 mil sammanhängande pist av varierande längd och svårighetsgrad. Liftsystemet är supermodernt och köer är sällsynta. Det finns en mängd trevliga och mysiga restauranger utspridda i skidområdet. Systemet är mycket snösäkert, då 90% av skidåkningen ligger på mellan 2000-2872 m.ö.h, längsta nedfarten är 11 km. Skidbussarna, hållplats precis utanför Hotel Alpenrose, börjar gå kl.08:00 på morgonen och går var 10:e minut fram till lunchtid då det är lite glesare mellan avgångarna för att under eftermiddagen återigen gå tätt ända fram till kvällen. Restid Galtür-Ischgl ca 10-15 min.
Galtür har ett eget mindre system med ca 4 mil pist som är ett mycket barn- och familjevänligt område. På onsdagkvällar arrangeras kvällsskidåkning i Silvapark. Skid- och snowboardskolor finns att tillgå i samtliga system, dock kan Galtür rekommenderas för nybörjaren.

Liftkort ”Ischgl Skigebiet” som gäller i Ischgl/Samnaun, Galtür, Kappl und See 6 dgr kostar enligt 2019/2020 års prislista inkl. deposition om €5 - vuxen €312,50, barn/ungdom 8-16 år (ej 17 år fyllda) €179 och seniorer 61+ €269,50


RESFAKTA
Datum: 7-15 Februari 2020, 9 dagar
Ingår: Bussresa, 6 övernattningar med del i tvåbädds- trebädds- eller familjerumrum, 6 frukostar, 7 middagar, färjor, vägavgifter samt reseledare
Pris: 9890:-
Tillägg: Enkelrum 950:-
Valuta: Euro

För frågor och bokning kontakta

SVANBERGS RESEBYRÅ
0515-776430
info@svanbergsresebyra.se
asa@svanbergsresebyra.se

Nu kan ni boka er drömresa direkt på vår hemsida. Välj och vraka mellan olika arrangörer som vi samarbetar med.

Klicka här för att komma till bokningssidan
Ge bort ett presentkort på en resa till dina nära och kära. Kom in till oss så hjälper vi dig att slå in en trevlig present.


Svanbergs Resebyrå
Stora Torget 11, 521 42 Falköping  •  Telefon 0515-77 64 30  •  Fax 0515-77 64 39  •  info@svanbergsresebyra.se