Vandringsresa till Härjedalen 7 dagar. Avresa från bla Mjölby

Funäsdalen är Härjedalens charmfullaste högfjällsområde. Här möter oss vacker vildmark med de högsta fjällen söder om Polcirkeln, orörda storslagna vidder, frodiga dalgångar, lekfulla bäckar, ymniga vattenfall och fiskrika sjöar. Det är fantastiskt att strosa runt på fjället och njuta av tystnaden, lugnet och stillheten. Och inte minst den rena fjälluften. Här finns vandringar och aktiviteter för alla.
 • DAG 1. HEMORTEN - FUNÄSDALEN

  Avresa tidig morgon från våra respektive hemorter. Färden går norrut genom vackra Dalarna. Vi gör stopp för kaffe och lunch innan vi så småningom når Härjedalen. Nu tornar fjälltopparna upp sig och framåt sen eftermiddag når vi Funäsdalen och Eriksgårdens Fjällhotell, ett av svenska fjällens härligaste hotell med det där lilla extra som kommer göra din vistelse oförglömlig.


 • DAG 2-6. FUNÄSDALEN

  Här bor vi centralt vid foten av berget med fantastisk utsikt över byn och Funäsdalssjön. Hotellet har en nybyggd och väl tilltagen SPA-avdelning för skön avslappning efter en dags fjällaktivitet. Vi gör vår egen matsäck vid frukosten att ha med som lunch på vandringarna. Magnifika bergstoppar, närmare bestämt 60 stycken över 1000 höjdmeter, reser sig runt om oss. Bäckar rinner ner mot dalgångarna med kristallklart vatten som går alldeles utmärkt att dricka. Fjällvandring ska vara enkelt och därför har man runt Funäsfjällen skapat så kallade Guldturer, en samling vandringsrutter i varierande längd och svårighet. Givetvis kommer det att finnas färdledare med. Vill man inte vandra varje dag kan man strosa runt i byn och ta en vilodag. Funäsdalen erbjuder också aktiviteter som standup paddelboard, ridtur på islandshäst, cykling på utmärkta leder (cyklar finns att hyra). Mitt i byn ligger Fornminnesparken och Fjällmuseet, väl värt ett besök! Inte långt från Funäsdalen i Tännäs finns ett hägn med myskoxar. Här ges möjlighet att möta detta urtidsdjur i sin naturliga miljö. Efter dagarnas vandringar och aktiviteter väntar varje kväll en välsmakande middag i hotellets restaurang.


 • DAG 7. FUNÄSDALEN - HEMORTEN

  Efter frukost är det dags att ta farväl av Eriksgården och dess vackra omgivningar. Utcheckning och uppsittning i bussen. Vi njuter av vyerna som passerar revy utanför vårt bussfönster och framåt kvällen når vi våra hemorter. Ett varmt farväl och på återseende!

  För mer info samt bokning. Ring oss 0515-776430 alt 011-59070 eller kika på hemsidan.
  www.kanalbuss.se

Nu kan ni boka er drömresa direkt på vår hemsida. Välj och vraka mellan olika arrangörer som vi samarbetar med.

Klicka här för att komma till bokningssidan
Ge bort ett presentkort på en resa till dina nära och kära. Kom in till oss så hjälper vi dig att slå in en trevlig present.


Svanbergs Resebyrå - Kanalbuss
Stora Torget 11, 521 42 Falköping  •  Telefon 0515-77 64 30  •  Fax 0515-77 64 39  •  info@svanbergsresebyra.se