Smakfulla Skåne 3 dagar 30/ 5 alt 22/8. Avresa från bla Jönköping

Vodkacocktail på Absolute Home i pittoreska Åhus, redan här börjar det vattnas i munnen på oss. Vi kryddar tillvaron lite extra med ett besök hos Österlenkryddor i Köpingebro och på en höjd med utsikt över havet och Hammars backar provsmakar vi svenskproducerat vin. Äkta Skånsk senap blir det i Smedstorp och bland böljande guldgula fält ligger Gunnarshögs gård och rapsoljetillverkningen...
 • DAG 1. HEMORTEN - KRISTIANSTAD

  När vi närmar oss Kristianstad, staden med Sveriges lägsta punkt, så fortsätter vi ut mot ”Ålakusten” och pittoreska Åhus. Här blir det lite tid att strosa runt på egen hand innan vi besöker Absolut Home.
  Nu ska vi lära oss om en av Sveriges mest kända exportartiklar - Absolut Vodka. Efter en intressant rundvisning rundar vi av med en Vodka Cocktail. Så styr vi den sista biten mot Kristianstad för incheckning och gemensam middag på centralt belägna Quality Hotel Grand där vi ska bo i 2 nätter.

 • DAG 2. EN SMAKFULL DAG PÅ ÖSTERLEN

  Vi inleder dagen med ett besök och rundvisning på Österlenkryddor bland ljuvliga dofter. Turen går vidare till Köpingsbergs vingård som ligger inbäddad som ett grönt smycke i det skånska landskapet. Här odlas kända druvsorter som Chardonnay och Pinot Blanc men också mer okända som Solaris och Seyval Blanc. Vi får kika in i vinets förtrollande värld och avslutar med ett smakprov. Lunch blir det på fina Örums Nygård innan vi mätta och belåtna åker vidare till Smedstorp där vi får veta mer om senapsproduktionen. Dagen avslutas på Gunnarshögs Gård där rapsolja produceras.
  Gemensam middag på hotellet.

 • DAG 3. KRISTIANSTADS VATTENRIKE - HEMORTEN

  Frukost och utcheckning innan vi åker till Vattenrikets besökscenter. På pålar mitt ute i vattnet, helt i trä med spektakulära vinklar och vrår, ligger naturum som nod mellan stad och natur. Detta biosfärsområde står modell för hållbar utveckling och bjuder in till fantastisk natur året runt. Tid för lunch innan vi beger oss tillbaka norr ut mot våra respektive hemorter.
  Pris: 3690:-
  Inkluderat i resan:

  - Bussresa
  - Reseledare
  - 2 nätter på hotell med halvpension
  - 1 lunch
  - Entréer och rundturer enligt program

  Ring oss 0515-776430 alt 011-59070 eller boka direkt på www.kanalbuss.se

Nu kan ni boka er drömresa direkt på vår hemsida. Välj och vraka mellan olika arrangörer som vi samarbetar med.

Klicka här för att komma till bokningssidan
Ge bort ett presentkort på en resa till dina nära och kära. Kom in till oss så hjälper vi dig att slå in en trevlig present.


Svanbergs Resebyrå - Kanalbuss
Stora Torget 11, 521 42 Falköping  •  Telefon 0515-77 64 30  •  Fax 0515-77 64 39  •  info@svanbergsresebyra.se