Österlen 3 dagar 8/10. Avresa från bla Jönköping

En bit av paradiset och vacker som en tavla med böljande backar, utsikt över hav och land har Österlen dessutom blivit ett Mecka för de som vill röra sig i författarnas fotspår. Njut av musten från de berömda äppelodlingarna, vandra i Kurt Wallanders fotspår, känn doften från havet och rökerierna
  • DAG 1. HEMORTEN - SIMRISHAMN

    Vi startar tidig morgon från våra hemorter och gör uppehåll för fika och lunch utmed vägen. Framåt sen eftermiddag når vi Simrishamn som med sitt livliga hamnstråk, trevliga gågator och mysiga gränder kantade av skånelängor är Österlens huvudstad. Vi bor på Hotel Svea beläget precis vid havet. Här serveras gemensam middag bägge kvällarna.


  • DAG 2. ÖSTERLEN RUNT

    Dagen inleds i Kivik och med besök i musteriets ”Äpplets Hus”. Här smakar vi av den goda musten, promenerar bland träden och kanske passar ni på att köpa med lite god marmelad och äppelmust hem. Brösarps backar – den norra porten till Österlen är inte bara hemvist för Bregottfabriken utan har även fungerat kuliss i filmerna Äppelkriget och Bröderna Lejonhjärta, kan det bli vackrare än i Nangijala? Nästa stopp korsvirkesstaden Ystad – ett skånskt kulturarv men också ett filmlandskap där Mankells poliskommissarie Kurt Wallander löser mystiska mordfall! Här blir tid för egna strövtåg och lunch. När Kurt Wallander vill tänka ostört beger han sig till Ales stenar och så gör även vi… För den som inte vill promenera upp till Sveriges egna Stonehenge bjuder det förtrollande lilla fiskeläget Kåseberga in till besök i fiskrökeriet och konstbodarna. Färden fortsätter utmed kusten med några av Sveriges vackraste stränder där sanden är lika vit som på öarna i Västindien… vi njuter hela vägen tillbaka till Simrishamn.


  • DAG 3. SIMRISHAMN - HEMORTEN

    Efter frukost är det dags att ta farväl och tacka Skåne för denna gång. Vi väljer lite andra vägar hem än på hitresan. Lagom till förmiddagskaffet hälsar vi på Kristina och Karl Oskar i Karlshamn. Uppehåll för lunch blir det utmed vägen genom Småland innan vi är åter i våra respektive hemorter.

Pris: 3190:-
Inkluderat i resan:

- Bussresa
- Reseledare
- 2 nätter på hotell med halvpension
- Besök på Äpplets hus i Kivik
- Utflykter enligt program

 Ring oss 0515-776430 alt 011-59070 ellr boka direkt på www.kanalbuss.se

Nu kan ni boka er drömresa direkt på vår hemsida. Välj och vraka mellan olika arrangörer som vi samarbetar med.

Klicka här för att komma till bokningssidan
Ge bort ett presentkort på en resa till dina nära och kära. Kom in till oss så hjälper vi dig att slå in en trevlig present.


Svanbergs Resebyrå - Kanalbuss
Stora Torget 11, 521 42 Falköping  •  Telefon 0515-77 64 30  •  Fax 0515-77 64 39  •  info@svanbergsresebyra.se