Drömmarnas Toscana

Det finns platser som genom tiderna förtrollat världen så mycket att vem du än frågar så känner man genast igen den oavsett om man på egen hand har haft möjligheten att stifta bekantskap med "kändisen" eller ej. Så är det med Toscana en av Italiens vackraste och kanske mest kända regioner! I Siena och Florens beundrar vi de gamla mästarna och på landsbygden möter vi vin-odlande bönder med gamla traditioner. Tusentals människor får ljuv musik i öronen bara de hör namnet Toscana!
 • DAG 1. HEMORTEN - MONTECATINI TERME

  Avresa från Linköpings flygplats. Efter ett byte i Amsterdam landar vi en av världens mest omtalade och lovsjungna städer - Florens. Här väntar vår italienska transferbuss som ska köra oss till den kända kurorten Montecatini Terme. Här bor vi fem nätter på centralt belägna Hotel Ariston. Gemensam middag serveras på hotellet alla kvällar utom en då vi äter på restaurang i San Gimignano. Efter incheckning går vi en promenad tillsammans och ser de gamla termal anläggningarna i jugendstil och parker som imponerar.


 • DAG 2 - 5. LJUVLIGA TOSCANA

  Florens
  Konstens och skönhetens stad! Vi åker tåg in till centrala Florens för att till fots njuta av vackra byggnader och oskattbara konstsamlingar. Många skaparbegåvningar levde och verkade här, såsom Donatello, da Vinci, Giotto, Botticelli och inte minst Michelangelo. Under vår vandring ser vi bl.a. guldsmedernas bro, kyrkan Santa Maria del Fiore och Dopkyrkan, känd för Paradisets Portar. Det blir också tid för egna strövtåg.

  San Gimignano
  ”Tornens stad” är vackert belägen på en höjd med imponerande utsikt ut över det toskanska landskapet. Under medeltiden blev staden rik tack vare sin hantering av tyger, saffran och sitt läge utmed en känd pilgrimsled. Vi strosar genom vindlande gränder kantade av pittoreska stenhus innan vi sätter oss till bords för en god middag på en av stadens mysiga restauranger.

  Chianti & Siena
  Idag ska vi förkovra oss i vinets förlovade värld. Vi besöker en av traktens vingårdar och får veta mer om vinböndernas vardag samt provsmaka deras viner. Turen går vidare till Siena där det känns som om vi vandrar in i medeltiden. I samma sekund man kliver av bussen blir man förälskad i staden. Gatorna är smala, kurviga och backiga, det känns som att man hela tiden går i kurvor eller rundar hörn samtidigt som det är uppförsbacke eller nerförsbacke mot den solfjäderformade Piazza del Campo vilket är ett av Europas vackraste medeltida torg. Il Duomo är en av Italiens mest praktfulla katedraler där man kan beundra en mängd målningar, skulpturer och en fantastiskt snidad predikstol. Åter på hotellet i Montecatini smälter vi dagens upplevelser under vår gemensamma middag.

  Pisa och Lucca
  Mirakelplatsen gör själ för sitt namn. Här finner vi den marmor-klädda kyrkan, dopkapellet med sin enastående akustik och inte minst det lutande tornet. Ett fuskbygge på lösan grund och den största sevärdheten i Pisa. Puccinis unika stad, Lucca, med sin över 4 km långa försvarsmur. Vi utforskar staden vars lugna smala gator vindlar sig fram mellan medeltida byggnader, kyrkor och piazzor.


 • DAG 6. MONTECATINI TERME - HEMORTEN

  Så var det dags att säga ”arrivederci” för den här gången. En sista italiensk frukost och sen lastar vi in bagaget för att åka tillbaka till flygplatsen i Florens. Efter byte av plan i Amsterdam landar vi på eftermiddagen i Linköping .


Avgångar & priser

Avresa   Hotell Lediga platser från pris  

Maj 2022

14/5   Hotel Ariston Mer än 8 11 850:- Boka

September 2022

17/9   Hotel Ariston Mer än 8 11 850:- Boka

Hotell

Hotel Ariston
Hotel Ariston
Hotel Ariston https://www.ariston-hotel.com/en
Läs mer »
 •  


Svanbergs Resebyrå - Kanalbuss
Stora Torget 11, 521 42 Falköping  •  Telefon 0515-77 64 30  •  Fax 0515-77 64 39  •  info@svanbergsresebyra.se